27.6.2013

Tutoriaali: Kynsien hoito kotona

Näin hoidat kyntesi kuntoon itse! :) Ohjeet ovat helpot, tarvikkeita saa ihan marketeistakin. Varoitus: tähän voi jäädä koukkuun! :P

Tarvikkeet:

 • kynsinauhojen poistoaine (cuticle remover)
 • appelsiinipuutikku tai muu väline kynsinauhojen työntelyyn (cuticle pusher)
 • kynsinauhojen leikkuri (cuticle nipper)
 • kynsinauharasvaa, käsirasvaa tai öljyjä 

Minulla on Konadin kynsinauhojen poistoainetta (onko tää yhdyssana?). Kiitos Tikelle vinkkauksesta! :) En ole omistanut muita, joten en osaa vertailla, mutta Konad toimii loistavasti! "Sulattaa" kynsinauhat, ajaa hommansa, toimii. Tuoksuu aika hyvälle myös. Muistaakseni luin jostain, että kynsinauhojen poistoaine on emäksisistä, jolloin se hajottaa ihon keratiinit ( = kovat koppurat, kuollut iho), ja täten iho pehmenee tai kirjaimellisesti "hajoaa". Cesarsshopilla tätä löytyy kahteen hintaan, joten kannattaa klikata tästä siihen halvempaan. :D Tuo ei ole mainoslinkki, no worries! Halvempi 4,23€ ja kalliimpi 5,29€. Samaa tavaraa, toinen tarjouksessa. :D


Aloitin kynsinauhojen työntely-urani tuollaisella kaksipäisellä pehmeä-harja-tikulla. Ennen tämän vuoden huhtikuuta en ollut ikinä tehnyt mitään kynsinauhoilleni, kuten vanhemmista kuvista näkee. En halunnut vahingossakaan vahingoittaa kynsinauhojani, koska silloin kynnenkasvu pysähtyy, ja se aiheuttaa kipuja, sattuu! Tuo punainen pehmeä pää on kuitenki ihan liian pehmeä, se ei tee mitään. Harjakin on musta aika turha, paperilla saa pyyhittyä jämät helpommin pois (kuva 3). Tämän jälkeen siirryin appelsiinipuutikkuun (kuva 3, joo mun pitäis hankkia uus tikku :P), joka on ollut oikein loistava käytössä! Ainoa huono puoli on se, että tikkujen päät pehmentyvät käytössä, jolloin pitää ostaa uusia. Tikut eivät onneksi paljoa maksa, mutta mulle tulee silti vähän huono omatunto kertis-asenteesta. Tollanen metallinen työkalu* taas näyttää musta järeältä aseelta, jolla kaivetaan silmämunat ulos silmistä. Nams! :D

*Mainoslinkki


Minulta löytyy vasemmanpuoleisen näköinen kynsinauhojen leikkuri, mutta tämä ei ole välttämätön hankinta. Ohuilla kynsisaksillakin onnistuu, vaikka tuollainen leikkuri onkin paljon parempi ja helpompi käyttää.


Kynsinauhaöljyjä ja -rasvoja mulla on/on ollut seuraavia: Lumene, Mavala, Dermosil, Nailfix ja niin vanha Sally Hansen, etten löytänyt siitä oikeaa kuvaa. :D Sally Hansen toimii edelleen. Se sisältää paljon silikonia, joten tykkään laittaa sitä heti lakkausten kuivuttua. Silikonit luovat liukkaan pinnan lakkauksen päälle, jolloin lakkaus säilyy paremmin kolhuitta ja rypyttöminä. Kosteuttaa muutenkin ihan kivasti. Mavalastakin tykkäsin. Se oli halvempaa kuin Lumene, joten niistä kahdesta valitsisin Mavalan. Lumenekin oli ihan ok. Nailfixin kynsiöljy oli aivan älytön päähänpistos halvan hintansa takia. Tuoksu on todella voimakas ja synteettinen, muttei kovinkaan vadelmamainen. En tajunnut lukea Cesarsilla tuotteen inciä, koska ajattelin, ettei siinä oo, koska Cesarsin pakkaustekstit on aina ihan päin mäntyä (kuten tuossa Konadin cuticle removerin pakkauksessa oli käyttöohje Konadin leimauslaatoille!). Kotona kuitenkin, suureksi ihmetyksekseni, huomasin incin! Tuote on siis pelkkää mineraaliöljyä, siksi se on niin halpaa. Imeytyy hitaasti. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että mineraaliöljyt ovat pahasta ja tukkivat ihohuokosia, mutta kynsinauhoissa tälläistä ongelmaa ei onneksi esiinny. :) Kantsii silti vältellä koskemasta kasvoja, jos on tätä lätrännyt kynsille! Dermosil saksanpähkinä kynsinauhavoide on parasta, sillä se on halpaa (4,90€), imeytyy nopeasti, erinomainen inci, kosteuttaa ja pehmentää! Tykkään myös hygieenisestä tuubipakkauksesta, joka kulkee kätevästi mukana toisin kuin lasinen Nailfix-öljy. Sitä saa varoa jatkuvasti, ettei vaan mee säpäleiks! Muita hehkutettuja kynsinauhavoiteita ovat Lushin Lemony Flutter ja Burt's Beesin Lemon Butter Cuticle Cream.


Työvaiheet:

 1. Lähtötilanne: en ole rasvaillut kynsinauhoja tai käsiä, poistin lakat ja pesin kädet.
 2. Kynsinauhan poistoaine kynsinauhoille. Konadin aineen ei tarvitse antaa vaikuttaa vaan voi alkaa heti työntelemään. 
 3. Työntele kynsinauhat taakse appelsiinipuutikun avulla. Kynnellä näkyy 2 valkoista epämääräistä kasaa, jotka koostuvat Konadin aineesta ja kuolleesta ihosta. Tähän jää helposti koukkuun! Jos tykkäät puristella mustapäitä, tiedät, mistä puhun! ;)
 4. Ylimääräiset kynsinauhat ja kynsivalleista (kynsien sivuilta) sojottavat epämääräiset, kovat ihosuikaleet voi nipsautella pois kynsinauhaleikkurilla. Kannattaa olla extra-varovainen kynsien kulmissa eli kohdissa, missä kynsinauha kääntyy kynsivalliksi. Itse leikkaan helposti liikaa ja kulmat jäävät röpelöisiksi.
 5. Rasvaa.
 6. Valmis!

Muita huomioita:

 • Aluslakka: rrrrrrrrakastan Nail Tek Foundation III:tä! Se on koville, kuiville ja katkeileville kynsille tarkoitettu hoitava, ridge filler aluslakka eli tasoittaa myös kynnen pinnan. Vaikka rasvasin ennen tämän käyttöä kynsinauhojani ahkerasti, silti kynteni katkeilivat niiden osuessa oviin, pöytiin, tms. Tämän jälkeen kynteni ovat pysyneet joustavina priimakunnossa!
 • Sisäinen ravitsemus: Monet vannovat biotiinin nimeen, itse en ole huomannut siitä olevan mitään hyötyä. Varmaan, koska kynteni olivat jo entuudestaan todella vahvat ja kovat. Biotiinia saa ainakin puolet halvemmalla ja korkeilla pitoisuuksilla iHerbistä. Koodilla WUL374 saa $5 tai $10 alennusta ensimmäisestä tilauksesta. Öljyjäkään ei kannata jättää ruokavaliosta pois, koska silloin hiukset ja ihokin alkavat voimaan huonosti. Olin vuoden syömättä kalsium-tabletteja, jolloin huomasin selkeän eron vahvoihin kynsiini. Kynteni liuskottuivat, olivat pehmeitä ja hentoisia. En enää ikinä tahdo elää ilman kalsium-tablettejani! Niitäkin saa iHerbistä halvalla! :D Now Foods Calcium & Magnesium on lempparini. Siinä saa kätevästi yhdestä pilleristä kalsiumit luiden hyvinvointiin, magnesiumia baletin suonenvetoihin, tärkeää d-vitskua ja sinkkiä iholle. 
 • Tahtoisin neuvoa, että kynnet eivät ole työkaluja, mutta ne ovat juurikin sitä minulle ihan päivittäin... :D Välttäköön ken pystyy.
 • Säännöllisyys: ehkäpä tärkein näistä kaikista - säännöllinen rasvaus ja huolenpito niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.


Löytyykö Teiltä luottotuotteita kynsien hoidossa? :)

4 kommenttia:

 1. Mulla on kanssa toi Konadin kynsinauhapoistaja,hyvin on toiminut! Mun luottotuotteet on Essien grow stronger ja Seche Vite,ilman niitä en tee mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, seche on kyl parasta vaik sisältääkin tolueenia! Mulla on yks puteli poshea odottamassa testausta, toivottavasti ei suttais leimailuja toisin kuin INM! :)

   Poista
 2. Olisinpa lukenut tän vähän ennen! Nimim. "Sormenvierustat hajalla "hellän" kuorinta-nypinnän jälkeen nam nam -86" :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, been there, done that! :P Kerran myös viilasin kynteni ihan liian ohueksi. Mun teki mieli vaan testaa, et voiks kynnen viilata puhki... :D Ei ollut kovinkaan fiksua, koska kyseinen varpaankynsi ei kasvanut moneen kuukauteen ja sattu ja särki ihan sikana!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...