26.7.2013

Tutoriaali: Glitter-kynsilakanpoisto helposti x2

Tällä kertaa esittelen kaksi maailman parasta tapaa poistaa glitterlakat kynsiltä! :) Ollaan varmaan kaikki koettu se hiki, tuska ja ehkä vertakin, kun yritetään hinkata glitterlakkoja pois. Se on kamalaa. Tiedän. En voi sietää sitä, mutta kun glitterit on niin ihania! <3 Onneks enää ei tarvitse miettiä kahta kertaa, että laitanko glitterii vai ei, kun tutustuin näihin kahteen poistotyyliin! :)


Tapa 1: Sormustimet


Tarvitset:
  • kynsilakanpoistoainetta
  • vanulappuja
  • sormustimia (Ebaysta: rubber thimble, koko Medium, hinta $1.99, 12 kpl)
  • sakset, jos ei halua repiä vanulappuja

Metodi:
  1. Leikkaa tai revi vanulappu palasiksi.
  2. Kostuta 1 vanulappu kerrallaan kynsilakanpoistoaineella. Lappu kynnen päälle ja sormustin sormeen! Jos sormustin jää vajaaksi ja hölskyy sormellasi, laita enemmän vanua mukaan. En tiedä ketään, jolla olisi pienemmät kädet ja sormet kuin minulla eli M-koko on aika tilava mulle, mutta uskon M-koon sopivan parhaiten suurimmalle osalle.
  3. Odota 2-6 min riippuen lakkauksesta. Odotan yleensä 5 min, mutta jotkut lakat voivat vaatia 10 min. Kynsilakan poistoaine poistaa kynsilakan imeytymällä lakkaukseen ja täten liuottamalla sen pois kynneltä. Toisin kuin yleisesti luullaan ja tehdään, hankaaminen ei auta. Asetoni on tehokkain litku tähän, mutta myös kuivattavin. Itse tykkään Dependin vihreästä Miljövänlig asetonittomasta kynsilakanpoistoaineesta. Pirkka ja Mirame ovat hyviä asetonillisia. Monet vannovat myös Extran nimeen, mutta sitä on ymmärtääkseni vaikea saada, kun on aina loppu jostain. Extraa en ole testannut.
  4. Ota laput pois ja siisti vielä, jos kaikki lakkaukset eivät lähteneet. Tadaa! Voit ihastella vaivatta lähteneitä glittereitä! :)



Tapa 2: Kynsilakalla poisto


Tarvitset:
  • halpaa, ylijäämä kynsilakkaa, mitä et tule kaipaamaan
  • vanulappuja
Metodi:
  1. Lakkaa vanhan lakkauksen päälle jotain halpaa lakkaa. Minulla Mavala Gold 37.
  2. Odota noin 15 sek. Pidennä aikaa, jos glitterlakkaus ei ole ehtinyt pehmentyä. Ylijäämä-lakkasi pehmentää glitterlakkauksen "imeytymällä" siihen. Myös yleinen syy, miksi leimailut sotkeentuvat, kun laittaa päällyslakkaa. Mekanismi on sama kuin edellisessa tavassa, mutta kynsilakanpoistoaineen sijaan liuottimena toimiikin toinen lakka! 
  3. Toista tarvittaessa.
  4. Pyyhi lakkaus pois vanulapulla ja olet valmis! :D


Muita tapoja, mitä olen kokeillut:

Folioaluslakka
Folion aluslakka on ymmärtääkseni liiman (Erikeeperin) ja veden sekoitusta. Tätä voi siis tehdä myös itse. Omani ostin Nailsuppliesilta, siinä ei lue mitään merkkiä. Tahmeaa tavaraa, vielä surkeampi pysyvyys. Jo yhden tavallisen, ei-kynsiä-pahoinpitelevän, päivän jälkeen oli osa lakkauksista niin kamalan näköiset, etten voinut katsoa käsiini. En suosittele, vaikka helpottavatkin glitterin poistoa... Sillä ettei lakkaus pysy ollenkaan kynnellä!

Vesipohjainen peel-off kynsilakka
Pysyi kynnellä, helpotti pikkuisen glitterin poistoa. Tämä johtuu siitä, että vesihän ei läpäise tavallista kynsilakkakerrosta. Kun käyttää tavallista päällyslakkaa eikä vesipohjaista, tulee yleensä "suljettua" kaikki vapaat reunat päällyslakalla. Vaikka sitä kynttä kuinka vedessä lilluttelisi, vesi ei täten pääse vesipohjaisen kynsilakan luokse pehmittämään vesipohjaista kynsilakkaa, jolloin sitä ei oikein voi repiä irtikään. Huomasin kuitenkin poistettaessa, että glitterit oli helpompi saada pois kynneltä, sillä välissä oli vesipohjainen lakka, jota tavallinen glitter-kynsilakka ei läpäise. Eli, jos lakkaat tavallisella aluslakalla kynnet, ja tämän päälle glitteriä, niin glitterlakka sulattaa hieman aluslakkaa, jolloin glitterit pääsevät vajumaan suoraan kynnellesi asti, jolloin poistaminen on tuskaa. Glitterlakka ei kuitenkaan pääse sulattamaan vesipohjaista lakkaa, jolloin glitterit eivät vaju kynnelle asti, ja poisto on täten helpompaa. Huudelkaa kommenteissa, jos en osannut selittää tarpeeksi hyvin teoriaani :D

// EDIT 30.7.2013
Foliotekniikka
Sama idea kuin sormustimissa, mutta vanulapun ympärille kääräistään foliota. En tykännyt, koska 5/10 sormesta ollessa folioituina, loput 5 sormea oli himputin vaikeaa folioida! :P Tämän lisäksi folioryppyjen välistä saattoi valua kynsilakanpoistoainetta, mistä näppikseni ei oikein tykännyt myöskään. Foliot myös tippuivat sormista, mitä sormustimet eivät minulla tee. Kaiken lisäksi, hirveää folion tuhlausta! Keksin foliolle paljon parempiakin käyttökohteita, kuten rosvopaisti! ;) //


Löytyykö Teiltä hyviä vinkkejä elämän helpottamiseksi? ;)


10 kommenttia:

  1. Itse käytän foliotekniikkaa eli kostutan vanulapun lakanpoistoaineella ja käärin palaseen foliota,annan vaikuttaa.Noi sormustimet ois varmaan kätevät myös

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä käytin kans folioo ennen, mut en jaksanut sitä räpeltämistä foliot sormissa. Noissa sormustimissa on paljon parempi grippi eikä sitä lakanpoistoainetta valu ulos niinku folion kanssa kävi aina :P Mun tietsikka ei tykännyt siitä oikein... :D

      Poista
  2. Mä en ole jotenkin stressannut tuota glitterlakan poistamista, tokihan siihen menee aikaa, mutta kattelen yleensä samalla telkkaria tai You Tube -videoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu! :D Oma kärsivällisyyteni ei riittäisi... :D

      Poista
  3. Ite ostan aina extran poisto ainetta! Toimii mun mielestä parhaiten! Oon myös kokeillu ottaa glitterin pois laittamalla sen vanulapun päällä folioo. Toimii tosi hyvin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikein tykännyt foliosta, kun sitä kynsilakanpoistoainetta pursus sieltä väleistä, mut käytin sitä ennen sormustimien ostoa kans! :)

      Poista
  4. Tuo kynsilakalla poistaminen oli mulle ihan uusi juttu! Kiitti :).
    Sormustimetkin on pitänyt tilata, mutta toisaalta, geelatun kynnen pinnasta lähtee glitterit kuitenkin ihan ok, eikä geelejä viittis "liotella" edes asetonittomassa lakanpoistoaineessa turhia...
    Mut superhyödyllinen postaus, tyksin kovasti :).

    VastaaPoista
  5. Kynsilakkaputsaus oli myös minulle uusi juttu, täytyy ehdottomasti kokeilla! Itse käytän foliotekniikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu, et oli uuttakin tietoa! :D Mulla on vaik kuinka iso kasa kaikkia "huonoja" lakkoja, mitä kukaan ei halua varmaan edes ilmaiseksi. Niitä on sit kiva ottaa matkoille mukaan kynsilakanpoisto-operaatioihin, koska mun kynsilakanpoistoaine vuotaa välil. :P Eikä tarvii heittää mitään turhaa pois! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...