30.8.2012

Tutoriaali: Vesimarmorointi

Sanotaan, että 1 kuva > 1000 sanaa. 
Tässä näitä kuvia sitten. :) Ja tekstit alimpana.
Klikkailkaa suuremmiksi!

Vesimarmorointi on mielestäni superhauskaa ja meditatiivista! Varsinkin sitten, kun sen tajuaa. :D Silloin, kun se ei oikein ota onnistuakseen niin ehkä silloin pikemminkin erittäin raivostuttavaa ja ärsyttävää... Varsinkin, jos kattelee youtubesta, kuinka kaikilla muilla se onnistuu... Mutta!!! Ei kannata lannistua! :) Minäkin opin tämän lopulta (okei, ehkä noin 20 kerran jälkeen), eli sinäkin pystyt siis siihen! <3 Tsemppiä matkaan! ^__^


Tarvikkeet:
- hammastikku/dotting tool/appelsiinipuutikku
- teippi
- alusta, minulla avattu iso kirjekuori (en tykkää sanomalehdistä, kun niistä lähtee mustetta)
- paperia, mihin putsata hammastikku
- astia/muovikuppi, jossa huoneenlämpöistä vettä
- lakkoja, valintasi mukaan 2-3 kpl, suosittelen creme-koostumusta (eli ei glitteriä tai muitakaan hippusia, kyseessä peittävä lakka), esim. Flormarit Seppälästä soveltuvat tähän hyvin ja Barry M-lakat
- suosittelen erittäin paljon, muttei pakollinen: hyvä ystävä, jolla riittää kärsivällisyyttä jakaa muillekin ! Painotus ystävässä, sillä jossei kärsivällisyys riitä, voittehan aina kittailla viiniä yhdessä ja manailla tätä hullujen hommaa :D

Työvaiheet:
Alemmissa kuvissa hyvä muistutus, miksi EI kannata syödä kynsinauhoja...
Putsailimme näitä kaverini kanssa varmaan lähemmäs 1,5h....
Ja blurrailin koneella minkä ehdin, mutta silti kovin suttaisen näköiset... :P
 1. Preppaa kynsi: puhdista kynnen pinta kynsilakanpoistoaineella, pese saippualla. Tarkoitus saada kynnen pinta mahdollisimman puhtaaksi ja rasvattomaksi.
 2.  Laita aluslakkaa, estää kynttä värjäytymästä ja pidentää lakkauksen kestoa.
 3.  Leikkaa teipit etukäteen valmiiksi niin, että vältyt sotkemasta marmorointeja myöhemmin. ;)
 4. Teippaa kynnen ympärykset, tämä helpottaa huomattavasti puhdistus-operaatiota. Itse tosin onnistun jotenkin aina sotkemaan marmorointini teippiä pois ottaessa, joten voit myös rasvata sormesi (ei kynttä!). Tämä estää kynsilakkaa tarttumasta niin tiukkaan ihoosi helpottaen siistimistä. Itse tykkään tehdä marmoroinnit iltaisin, koska aamulla ihoon tarttuneen kynsilakan voi vain rapsutella pois. Tosi helppoa, kätsyä ja aikaa säästävää! :)
 5. Täytä vesiastia huoneenlämpöisellä vedellä. Jos marmoroinnit ei ota onnistuakseen, laita veden sekaan, riippuen vesimäärästä, 5-20 tippaa kynsilakanpoistoainetta. Varmista, ettei kynsilakanpoistoaineessasi ole öljyjä, koska nämä heikentävät lakkauksen tarttumista kynteesi -> lakkaus ei kestä.
 6. Tiputtele kynsilakkatippoja joko suoraan pullosta sudin avulla (kannattaa pyyhkäistä hellästi vain sudin toista puolta pullon reunaa vasten, jotta lakka kerääntyisi yhdeksi isoksi pisaraksi; ylempi kuva) tai tehdä sama juttu hammastikulla (alempi kuva).
 7. Tiputa pisara veteen. Ei kannata tipauttaa liian ylhäältä, sillä tällöin pisara kerää itseensä sen verran painoa, että se saattaa molskahtaa suoraan kupin pohjalle jääden sinne.
 8. Tipauta seuraava pisara edellisen pisarasta muodostuneen ympyrän keskelle. 
 9. Jatka pisaroiden tiputtelua, kunnes...
 10. Saavutat jotain tämän näköistä! Mitä enemmän pisaroita tiputtelet, sitä paksumpi kerros lakkaa kynnellesi todennäköisesti päätyy. Jos pisaroita on taas liian vähän, saattaa kuvio kynnelläsi jäädä haaleaksi.
 11. Kiinnitä kuvio kupin/astian reunoihin vetämällä se niihin kiinni hammastikulla. Varo rikkomasta kuviota!
 12. Tee haluamasi kuvio hammastikulla. Mitä ohuempi tikku/dotting tool, sen parempaa jälkeä syntyy. Muista putsata tikun pää paperiin (kuva 15.), jos siihen alkaa kertyä paljon lakkaa. Puhaltele pari kertaa kuvioon, jotta se kuivuu. Jos kuvio on liian märkä, saattaa se levitä rumaksi sekasotkuksi kynnelläsi.
 13. Laita kynsi veteen niin kaukana kuviosta kuin mahdollista, sillä kuvion ympärillä on yleensä todella, todella haalea rinkula. Jos osut tähän kohtaan vedät vahingossa kuvion mukanasi veden alle, jolloin homma täytyy aloittaa alusta. Tämä tapa on mielestäni hieman hankala, sillä on vaikeaa asettaa kuvio oikeaan kohtaan kynnellä.
 14. Dippaa kynsi haluamaasi kohtaan kuviolla, ja pidä sormesi veden alla. Varo kuitenkin, ettei kyntesi osu vahingossa astian pohjaan/reunoihin, sillä lakka saattaa tarttua niihin -> kuvio pilalla. Ota hammastikku toiseen käteen ja pyörittele sitä suuntaan jos toiseenkin niin, että ylimääräiset lakat veden pinnalla tarttuvat siihen. 
 15. Putsaa hammastikku puristamalla sitä kahden paperin välissä. Jos pyyhit vain hammastikkua paperin päällä, varo, ettet sotke itseäsi myöhemmin epähuomiossa näihin sotkuihin. :P Nimimerkillä käsivarsi täynnä lakkajämiä... 
 16. Ota teipit pois, kun lakkaus on vielä märkää. Tämä on erityisen tärkeää, sillä jos lakat ovat ehtineet kuivua, saattaa teippi repäistä osan kuviosta mukanaan. Onnistun aina tässä vaiheessa sohasemaan teipin reunalla vielä märkää kuviota kynnelläni, siksi en tykkää käyttää teippiä. :P
 17. Putsaa kynsinauhasi vielä lakan ollessa märkää, helpompaa kuin kuivan lakan putsaaminen omasta mielestäni. Mitä paksumpi tikku, sitä nopeampaa homma on. Hammastikku on tähän hommaan mielestäni liian pienikärkinen. 
 18. Voit koristella tyhjät kohdat vielä dotting toolia tai hammastikkua käyttäen. Laita lakkaa esim. poisrevitylle teipille, kasta hammastikku lakkaan ja tee pisteitä kynnelle. 
 19. Kuvasta huomaa, etten osannut asetella kuviota tarpeeksi keskelle, joten peitin sen alastomuutta tekemällä dotting toolilla pisteitä. :)
 20. Putsaa ylimääräiset lakat. Laita päällyslakka kuivan kuvion päälle (erityisesti pisteiden kannattaa olla täysin kuivia!). Ihastele kättesi hienoa jälkeä! ;D


Toivottavasti piditte tutosta! Tähän sai uppoamaan aikaa ihan hulluna... Varsinkin, kun halusin ottaa "kaiken" huomioon, kuvata "kaikki" mahdolliset vaiheet ja jakaa kaikki mahdolliset vinkit, mitä tiedän tähän liittyen. ;)

Kirjustelettehan mielipiteenne, niin risut kuin ruusutkin, kommenttien puolelle! :)

6 kommenttia:

 1. Pakko kokeilla! Kiitos tutoriaalista :)

  VastaaPoista
 2. kokeilin itse enkä saanut onnistumaan vaikka kokeilin monilla eri lakoilla ja vesi oli kädenlämpöistä. ensimmäinen tippa levisi hyvin mutta aina toinen tippa jäi vai pallokki pinnalle eikä levinnyt millään. mikä vikana? lakat olivat uusia ja juoksevia. :O
  Ps. ihanat kynnet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tuo toisen tipan jähmettyminen viittaisi siihen, että lakka olisi ollut liian kuivaa. Joku on voinut esim. avata lakkapullon kaupassa, jolloin sinne on päässyt ilmaa, ja lakka kuivahtaa. Kokeilisin ehdottomasti lakkojen ohentamista ekana ja marmorointiveden sekaan kynsilakanpoistoainetta tai lakan ohentajaa, riippuen veden määrästä 2-8 tippaa sanoisin. Joillekin lakoille toimii myös paremmin hieman kylmempi tai lämpimämpi vesi kuin kädenlämpöinen. Voit myös kokeilla marmorointia suorassa auringonpaisteessa, tuulettomassa tilassa. Suora auringonvalo ainakin hidastaa lakkausten kuivumista huomattavasti, mutta pienikin tuulenvire nopeuttaa sitä! :P Ilmoittelethan, jos ei näilläkään ohjeilla onnistu, eiköhän me jotain keksitä! ;)

   Poista
 3. Sain tänään onnistumaan kun lisäsin vähän kynsilakanpoistoainetta veteen kiitos!! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...