4.3.2013

Depend Gellack

Kuten mainitsinkin jo aiemmassa miittipostauksessa, pääsimme kokeilemaan Mirjan luona Dependin geelilakkausta, joka kulkee nimellä Depend Gellack. Top-kosmetiikka sponsoroi lakkasettiä. Emme siis saaneet jokainen omaa settiä vaan sitä sai testailla paikan päällä. :) Geelilakkaus eroaa rakennekynsistä (eli akryyli- tai geelikynsistä) sillä tavoin, että geelilakkaa, joka on samanlaisessa pullossa kuin tavallinenkin kynsilakka, ja se lakataan oman kynnen päälle. Tällä ei siis voi pidentää omaa kynttään, mutta vahvistuksena se toimii mainiosti. Lakkauksen pitäisi kestää 2-3 viikkoa. En tietenkään osannut valita minkä värin laittaisin kynsilleni, joten laitoin kaikkia kolmea! :D


Katsoin ensin opetusvideon, ja sitten tein geelilakkaukset mukana tulleen ohjevihkosen avulla.

Ohjeissa ei neuvottu viilaamaan oman kynnen kiiltoa pois kuten rakennekynsiä tehdessä. Geelit varmasti pysyisivät paremmin, jos viilaisi ne etukäteen. Halusin myös näiden irroittamisen olevan helppoa, joten jätin suosiolla viilauksen väliin. 

Ensin puhdistin kynteni samalla nesteellä, jolla puhdistetaan lopussa geelin tahmeus myös pois. Sitten laitoin geeli-aluslakkaa, joka ei "pysynyt" kynnelläni vaan lakka muodosti reikiä itseensä vähän kuin kraatterinen kuun pinta tai vesipisaramarmorointi. Olen kuullut aikaisemmin, että luonnonkynsi saattaa olla liian "liukas" geelilakalle, jolloin lakka ei meinaa pysyä siinä. Viilaus olisi varmasti auttanut tähän karhentamalla kynnen pintaa, sillä lakat valuivat välillä kynsinauhoilleni vaikka lakkasin todella siististi ja jätin raon ihon ja lakan väliin.

Lakat laitettiin uuniin 30 sekunniksi kerrallaan jokaisen lakkausvaiheen jälkeen, mutta uunissa oli myös 60 sekunnin ajastin. Tämän tarkoitusta en ymmärtänyt. 30 sekuntia oli ihan tarpeeksi kovettamiseen joka kerta. Todellinen puute uunissa oli sen pieni koko, johtuu varmaan kustannussyistä. Ohjeissa neuvottiin tekemään peukalot erikseen ja neljä loppua sormea yhdessä. Uunin pituus ei riittänyt 4 sormelle samanaikaisesti, joten tein erikseen peukalot, pikkurillit ja kolme sormea. 


Värilakkaa neuvottiin laittamaan 2 kerrosta, mutta tämä ei todellakaan peittänyt tarpeeksi, joten laitoin 3 kerrosta tai yritin peittää kynnen rajan lieskoilla. Huomasin, että värilakka vetäytyy jo levitettäessä kärjistä! Todella ärsyttävää! Yritin korjailla tätä vaikka millä eri tavoin, sulkemalla kärjen, eri suuntaan vetoja, mutta niin ne vain vetäytyivät jo ennen uuniin menoa. 

Loppuun vielä top coat, puhdistus nesteellä, ja valmista tuli! 


Pidin erityisesti siitä, että kynnet kovettuivat heti! Geelilakka ei tosin ole kivikova vaan sellainen pehmeä, ja on sitä edelleen kahden päivänkin jälkeen, mikä on mielestäni hyvä juttu! Pystyn esimerkiksi painamaan tähän lakkaan jäljen toisella kynnelläni, mutta geelilakka palautuu takaisin sileäksi toisin kuin kynsilakka. Pidän tästä pehmeydestä sen takia, että useimmiten lakkani lähtevät ensimmäiseksi lohkeamaan reunoista, kun oma kynsi taipuu, mutta kynsilakka ei sen mukana. Geelilakan kanssa tätä ongelmaa ei ole. :)

Pientä epätasaisuutta havaittavissa keskarissa ja nimettömässä johtuen aluslakan muodostamista kraatereista.
Jo ensimmäisen päivän jälkeen keskisormeni oli ilmaantunut. Pahoittelut kuivista kynsinauhoista! :P Ilmaantumiseen auttaa taas kerran hyvä puhdistus etukäteen, kynnen pinnan viilaus sekä kynsinauhojen työntely/leikkaaminen. Näistä tein vain puhdistuksen (eikä muita neuvottu ohjeissa tekemäänkään). :P


Yhteenvetona:
+ geelilakan elastisuus, eivät lohkea pois kärjistä kuten tavallinen kynsilakka
- en usko, että nämä kestävät kahta viikkoa...Translation:
I tried Depend Gellack at our nail bloggers' meeting. We had one set to try there and it was sponsored by Top-Kosmetiikka. I just had to try all three colors that were sent to us! Gel polish is different from regular gel or acrylic nails because it comes in a typical nail polish bottle and you can't use tips with it. So this won't make your nails longer but it will definitely reinforce them!

Here's the main things:

 • The instruction booklet did not instruct on filing your nails before application so I didn't file them like you would with artificial nails. 
 • The steps were cleaning, base coat, 2 coats of color, top coat and cleaning again. Curing for 30 seconds in between coats.
 • I think my nails were a bit too slippery because the base coat would form "craters" in itself and end up looking like the surface of the moon! Another thing I noticed, was that sometimes the lacquer would run down my nails even when applied with much care. Filing would probably help with this.
 • Instruction booklet said to apply 2 coats of color polish. This did not bring opaque result, sometimes even three wasn't enough!
 • The lacquer kept pulling in on itself from the tips of my nails. Even before going into the oven, when I was applying polish on the other fingers, it would pull back! So annoying!
 • The oven was way too small. You couldn't do your nails in two sets: thumbs and 4 other fingers. Instead, you had to do pinkie, 3 fingers and thumb separately. 
 • Another odd thing about the oven was that all the curing was done in 30 seconds but for some mysterious reason, the oven had a timer for 60 seconds as well.
 • After one day, the gel polish on my middle finger has started to come off near my cuticles. Filing would help with this too.
 • I like how this hardened immediately after curing! It doesn't harden to rock hard but instead it stays malleable which is great! Usually my nail polish comes off from the tips because my own nail bends but the lacquer does not. With gel polish, this won't be a problem. :)

8 kommenttia:

 1. mulla alko tänään jo rapisemaan noi vähän pois, niin otin suosiolla sitten kokonaan veks. höh:( ehkä se karhennus olis auttanut pysymään paremmin. houkuttais kyllä ostaa toi, niin jos omat kynnet vahvistuis geelilakan alla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... se geeli kyl toimii oman kynnen vahvistuksena, mutta aina, kun oon ottanut rakennekynsiä pois, niin omat kynnet siel alla on ihan järkyt... :D heikot, röpelöiset... enkä usko että ne välttämättä on kovinkaan hyväs kunnos näidenkää poiston jälkee :P Mullakin eilen näky kaikissa vähän ilmaantumista, mutta se on kiva, että näistä ei lohkeile palasia pois vaikka ilmaantuu! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Asetonikylvyllä. Ohjeissa oli 10min, jonka aikana lakka pehmentyy niin, että sen voi työntää pois esim. appelsiinipuutikulla, mutta Sissillä oli vähän vaikeuksia saada nää pois. Todellisuudessa varmaan 20min kylpyä ja poistoa, pari-kolme kertaa toistettuna. :P

   Rakennekynsissä, kun yleensä on se tippi mukana, niin sen pois ottaminen kestää pienen ikuisuuden, jonka seurauksena sitä vaan turhautuu ja repäsee sen yleensä hellävaraisesti pois, mut tietenki siinä menee aina omaa kynttäkin mukana... :P

   Poista
 3. Itse käytän Dependin kestolakkoja salongissa jossa työskentelen. Päihittää mennen tullen aiemmin käytössä olleen, kolme kertaa kalliimman sarjan. Ilman muuta kynnen kiilto kannattaa KEVYESTI bufferilla karhentaa ja kynsinauhat työnnellä. Itsellä pysyy ihan lohkeamatta kaksi viikkoa, kolmekin menee mutta siinä vaiheessa haluaa jo vaihtaa sävyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi kokeilla buffatuilla kynsillä sitten, kun tulee taas tilaisuus vastaan! ;) Musta on tosiaan vähän hassua, että ohjeissa ei kehoitettu buffaamaan kynsiä etukäteen... Mut ehkä ne vaan Dependillä unohti laittaa sen ohjeisiin :P

   Poista
 4. Itse olen myös käyttänyt useita eri soak off geelejä ja tämä Depend vaikuttaa nyt parhaalta! Omat kynteni ovat niin teflonia, että muut geelit ilmaantuvat jopa päivässä ja lähtevät laattana irti. Dependin geelit eivät ole vielä viikon käytön jälkeen ilmaantuneet yhdestäkään kynnestä ja se on omalla kohdallani uskomatonta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kuulostaapa hienolta! :) Mulla on nyt testissa Sensationailsin geelilakat. Oon tykännyt!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...