13.8.2013

HG-mascarat: Kanebo Sensai 38C Volumising + imju Fiberwig

Näin teen ripsistäni pitkät ja näyttävät! :D Tässä esittelen kaksi HG- eli Holy Grail-tuotettani: Kanebo/Sensai 38C Volumising ja imju Fiberwig mascarat. :) Mascaroitakin tärkeämpi asia tosin on ripsien kihartaminen. Teen ripsipermanentin itselleni 3-4 viikon välein, sillä omat ripseni sojottavat alaspäin tikkusuorina eikä taivutus pysy niissä. Mulla on tällä hetkellä pieni ripsifiksaatio, ja ostin jopa Kikosta ripsiseerumin, vaikken usko siihen (mutta incissä luki peptidejä, joten se ehkä jopa vois toimiakin!). :P 


Vinkkejä:

 • Paras taivutin: Shiseidon ripsientaivuttimet. Ehdottomasti. Tällä mun ripset on aavistuksen taivutettuja, muilla ei mitään tsäänssejä. Tosin ei vedä mitään vertoja ripsipermikselle. :P Olen myös kokeillut Shu Uemuran taivuttimia, mutta Shiseido sopii muodoltaan paremmin mun silmille. Jos joku sattuis kaipailemaan Shu Uemuran taivuttimia, voisin myydä omani pois :D
 • Ripsipermis-aineet ostan sasa.comista, aasialaisesta kempparista. Ripsipermiksestä tulee erillinen tutoriaali :)
 • Näin taivutat ripsesi oikein: pumppaavaa liikettä ripsien juurista latvoihin. Toista.
 • Näin taivutus pysyy ripsissäsi: käytä vain vedenkestävää (waterproof) eikä mitään muuta (kuten water resistant) mascaraa! Mitä kuivempi massa, sen parempi taivutuksen pito! En voi käyttää waterproofia, -resistantia tai normaalia mascaraa, koska ripseni osuvat silmää räpäyttäessä alaluomelle, ja ihoni on rasvoittuva, jolloin rasva sulattaa mascaran -> pandalook. Käytän siis vain ja ainoastaan lämpimällä vedellä lähteviä mascaroita, kuten Kanebo/Sensai, imju tai Clinique.
 • Massalla on väliä. Tällä tarkoitan mascaramassan kuivuutta/kosteutta. Kosteampi massa tekee luonnollisesti siistimpää jälkeä ja voi kestää käytössä pidempään, sillä sillä kestää pidempään kuivua. Vaikeampi kerrostaa. Kuivempi massa puolestaan pitää taivutuksen paremmin, ja on yleensä helpompi kerrostaa, mutta myös paakkuuntumisvaara lisääntyy, ja käyttöikä saattaa olla lyhyempi.
 • Kaksi eri mascaraa on aina parempi kuin yksi. En osaa sanoa tarkalleen miksi, mutta tähän perustuu esim. se, että on olemassa "mascaranpohjustustuotteita" eli niitä valkoisia mascaroita. Joku voisi ihmetellä, miksei laittaisi vain samaa mascaraa runsaamalla kädellä? Lopputulos on yleensä tällöin klimppinen ja suttuinen, kahdella eri mascaralla ripset ovat siistit, mutta silti näyttävät.
 • Ripsienkasvattajat / -hoitoaineet: Periaatteessa kasvattajat ovat eyeliner-mallisia suteja, joilla sivellään nestettä ripsien tyveen. Hoitoaineet puolestaan muistuttavat mascaroita ja ovat harjallisia. Kuulemma peptidit vois toimii kerta glaukooma-lääkettä ei saa enää käyttää ripsienkasvattajissa (vaikka sitä löytyi niistä kiellon jälkeenkin). Hoitoaineet toimivat samalla idealla kuin hiusten hoitoaineet, mutta ne eivät kykene pidentämään ripsien kasvukautta. Toivottavasti opin tästä vähän tarkemmin, kun koulut alkaa! Ois kiva päästä tutustuu tutkimuksiin näistä "peptideistä". :)

Millä kaikilla merkeillä on lämpimällä vedellä lähteviä ripsareita? 

Sensai/Kanebo 38C perus, 38C Volumising (täydellinen!) ja 38C Lengthening (sisältää kuituja). Paras pysyvyys, kestää jopa yli tunnin hot joogailutkin! :)
Imju Volumising (tosi kuiva massa) ja Fiberwig (sisältää kuituja). Tuubiteknologian ansiosta lähtee yhtenä pitkänä rihmana. Hyvä pysyvyys, mutta Sensai Kanebolla on parempi.
Clinique High Impact Curling Mascara, Bottom Lash Mascara ja Lash Power Mascara Long Wearing Formula. Clinique pysyy huonoiten -> lähtee helpoiten.


Mitä teen:

 1. Harjaan pienellä sik-sak-liikkeellä Kanebo 38C Volumising-mascaraa ripsien juurista latvoihin. Toistan noin 10 harjauksen verran. Varmistan vielä, että ripsien latvat ovat varmasti saaneet massaa itseensä, sillä tällöin kuidut tarttuvat niihin helpommin. Harjan ollessa latvoissa, paina harjalla ripsiä hieman taaksepäin silmäluomia kohti, jotta ne saavat lisää taipuisuutta. Harjaa auki ohutkärkisillä pinseteillä, nuppineulalla tms.
 2. Kuitumascaran vuoro. Harjaa ripsien juurista/keskiosasta latvoihin mutta EI sik-sak-liikettä! Muuten kuidut sojottavat leveys- eivätkä pituussuunnassa -> hämppisripset. Tämän mascaran kanssa ei ole niin justiinsa, että laittaa ihan ripsien juuriin, sillä alla on jo toista mascaraa eikä me haluta niitä kuituja silmiin. ;) Harjaa auki ohutkärkisillä pinseteillä, nuppineulalla tms.
 3. Valmis! :)
En tosiaan laita mascaraa alaripsille, sillä mua ei ole siunattu niillä :( Mulla on ihan fyysisiä aukkoja, missä ei kasva yhtään mitään!

Kuvissa 10 harjausta Kaneboa, jonka jälkeen yritin levittää imjua tasaisesti jokaiseen ripseen. :) Ensin oikea silmä (eka salamalla, loput ilman salamaa), sitten vasen (salamalla). Löytyykö Teiltä hyviä ripsivinkkejä? :)
Dalmatialaisten määrä seuraajia, wohoo! <:o)

6 kommenttia:

 1. Hassua ettei sulla ole alaripsiä ollenkaan! :o Itelläkin on ne niin pienet ja heiveröiset 8) En oo kokeillut tota Sensain volyymimaskaraa vielä (ja just uusin ripsipidennykset, oh well) mutta varmasti tuun joskus kokeilemana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mustkin on ihan hassua! :P Mulla on siis alaripsiä jonkun verran, mutta ne on tosiaan niin heiveröiset, ettei ees näy noista kuvista ja toisessa silmässä just sentin (!) kokoinen rako, missä ei kasva mitään. :D Mulla on kans aika harvassa kulmakarvoja, nekin on tosi heiveröiset, mut ne on mustat niin sitä ei huomaa heti. Mut tosi outoo kuitenki, et mun hiukset on ihan ok:n paksuset ja aika pitkät :D Kunpa ripsetkin ois!

   Poista
 2. Pitääkin varmaan seuraavaksi kokeilla sensain mascaraa ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen idea on käyttää kahta mascaraa kiitoksia vinkeistä. Oon vasta hetken aikaa seuraillut sun blogia mutta tykkään paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awws, ihanaa kuulla uusista lukijoista! ^__^ Kiitos itsellesi!

   Poista
 3. Ooh, loysin juuri blogisi ja jaan odottamaan ripsipermistutoa! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun muistutit! :D Pelkäsin jo kuvien kadonneen, mutta onneksi löysin ne... Sain nimittäni juuri uuden tietokoneen ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...