9.8.2012

Tutoriaali: Kaviaari-manikyyri


Hihii! Ihkaeka tuto :) 
Jos kuvat ovat epäselvät, se johtuu siitä, että otin ne kännyllä. Paitsi eka kuva, se on M:n järkkärillä. :)

Mitä tarvitset:
- aluslakka
- palleroiden kiinnityslakka
- palleroita
- kahtia taitettu paperi alle, jotta saat pudonneet pallerot takaisin hyötykäyttöön!
- jos haluat, kynsilakan rajojen siistimiseen tarvittavat välineet. Itselläni "tussi", jonka sisältä tulee kynsilakanpoistoainetta. Kynsilakan rajojen siistiminen ei tässä ole niin tarkkaa, sillä pallerot tekevät kuitenkin epätasaisen reunan ellei niitä sitten jaksa asetella siististi riviin yksi kerrallaan...

Vaiheet:
Tässä pikasepustus, untuvikoille ohjeet ja sudenkuopat alla kuvien kera!
1. Preppaa kynsi.
2. Aluslakka.
3. Palleroiden kiinnityslakka.
4. Pallerot ja eikun menox sano Annie Lennox!


******************************************************************

1. Preppaan kynteni leikkaamalla, viilaamalla ja pyyhkimällä kynsilakanpoistoaineella. Tämän jälkeen käyn vielä pesemässä kynnet saippualla, sillä kynsilakanpoistoaineeni jättää öljyisen kalvon. Ideanahan on saada mahdollisimman kuiva, puhdas ja öljytön kynnen pinta, jotta lakka tarttuisi siihen paremmin.

2. Käytän Orlyn Nail Armoria, koska se oikeasti paksuntaa kynttä, tasoittaa pinnan ja saa lakkaukseni kestämään jopa viikon hyvänä.

3. Valitsin Nfu Oh Opal-lakan, koska ne ovat paksuja koostumukseltaan ja kuivuvat hitaasti. Tällöin pallerot saa painettua "syvemmälle" lakkaan, ja ne tarttuvat luonnollisesti paremmin tahmeaan lakkaan. Vaihtoehtoisesti voi valita ohuen koostumuksen omaavan lakan ja lakata kaksi kerrosta ennen palleroiden upottamista. Toinen lakkakerros "pehmittää" ensimmäisen lakkakerroksenkin, jos se on päässyt jo kuivahtamaan. Jos käytät yksivärisiä palleroita, kannattaa valita väri, joka on mahdollisimman lähellä palleroiden väriä. Näin kaljut kohdat eivät näy niin selkeästi. ÄLÄ missään nimessä käytä pikakuivattajaa palleroiden kiinnityslakkana eikä niiden päällä! 


Alla olevaan oikeaan käteeni halusin kuitenkin kokeilla pikakuivattajaa kiinnityslakkana. Kuten huomaatte, pikkurillissä ja nimettömässä on selkeitä kaljuja kohtia. Keskisormeen laitoin oikein uralla niin paksusti pikakuivattajaa kuin mahdollista, olin myös supernopea, ja siksi pallerot tarttuivat paremmin.

4. Tykkäsin itse dipata kynnen purkkiin sen sijaan, että olisin kaatanut pallerot kynnelleni. Tällöin niitä tarttui paremmin lakkaan. Kaadettaessa, johtuen kynteni kaarevasta muodosta, tuli helposti kaljuja kohtia. Dippauksessa pallerot eivät myöskään lentele joka puolelle, jolloin ei ole niin paljon siivottavaa jälkikäteen. Siivous sitäpaitsi saattaa sutata hienon manikyyrin. WIN-WIN siis! :)

Dipatessa palleroita tosin meni päällekkäin. Ylimääräiset oli onneksi helppo pyyhkäistä hellästi (ettei lakkaus ruttaannu) takaisin purkkiin.

ÄLÄ missään nimessä käytä päällyslakkaa!!! Sillä se "sulattaa" palleroiden värin, jolloin saat kivan punertavan-hopean-mustan kaviaarimanikyyrin haluamasi värien sijaan. Vasemmalla puolella siis päällyslakalla vedetty osio.

Hauskoja pallerohetkiä kaikille! ^___^

Edit 12.9.2012: Kävin todella monessa Helsingin keskustan askartelukaupoissa (Sinooperi, Sinelli, Hobby Point ja Tiimarit) eikä yhdestäkään löytynyt palleroita. Ostin omani Etsystä, koska koen sen helpommaksi navigoida kuin Ebayn (ja yritän välttää Ebayta... etten vain hurahda siihen). Ne maksoivat $3,50/purkki ja postitus $7 eli PALJON halvempaa kuin Suomesta... Palleroita valitessa kannattaa katsoa kuvia tarkkaan, koska lasiset/muoviset pallerot tuppaavat olemaan hieman läpinäkyviä, jolloin ne vaativat ehdottomasti alleen samanvärisen lakan. Metalliset pallerot ovat yleensä paremmin värjättyjä :)

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...