22.3.2013

Swatch & Review: Essie - Camera

Saimme kynsimiitistä lahjaksi Essien Camera-nimisen kynsilakan Loreal Finlandilta.

Olin aika innoissani tästä, sillä tämä on ihka ensimmäinen Essie-lakkani! Olen lukenut ja kuullut paljon hehkutusta Essien leveästä sudista, upeasta koostumuksesta ja ties mistä, mutta en pitänyt tämän sudista ollenkaan! Se oli aivan liian iso pikkurillilleni ja, kaiken lisäksi, harjakset olivat epätasaisesti leikatut! Siis aivan mahdotonta levittää lakkaa ilman, että sitä joutuisi iholleni. Jos puolestaan tahtoo siistit lakkarajat kynsinauhojen läheltä, täytyy pitää sutia vinossa eikä lakkaussuunnan mukaisesti johtuen epätasaisista harjaksista. Lakkaa pitää olla sudissa omaan mieltymykseeni aika paljon, jotta saisi siistit rajat. 

So I got my very first Essie nail polish at our nail bloggers' meeting. It was sponsored by Loreal Finland

I was pretty excited! I've heard a lot of good things about their polishes and especially about their new wide brush. But, only disappointment and odd surprises awaited me in this polish. First off, their brush is too wide for my nails. There is no way I can paint this polish on my pinkie without getting it on my skin. Second, their brush bristles were unevenly cut. One thing I absolutely cannot bear in brushes. Another thing that bothered me with their big brushes was that they, naturally, need more polish on them in order to get the polish evenly on your nails. Too much for my preference.

2 kerrosta. Nahkamainen kiilto, ei samanlaista kiiltoa kuin päällyslakalla.
2 coats. Leather-like finish.

Toinen ihmetyksen aiheeni oli tämän väri. Tämä näyttää pullossa todella söpöltä pastelli-hempeä-tummemmalta-vaaleanpunaiselta. Laitoin ekan kerroksen: peitti ihan hyvin, väri sama kuin pullossa. Päätin laittaa toisen kerroksen tasoittamaan lakkausrajoja: väri muuttui punaisen oranssiksi! Mitä ihmettä?! Ensin luulin tämän johtuvan ihonväristäni, sillä esim. minun on mahdotonta löytää oikean väristä sävyä iholleni, ja monet saattavat näyttää keltaisilta ja oikealta kämmenselälläni, mutta naamallani vaihtoehdot ovat harmaa kummitus tai pinkki possu. :P Googlettelin tästä swatcheja, ja tämän ei olekaan tarkoitus olla söpö vaaleanpunainen vaan "coral" eli oranssihtava punainen! Olen aika ällikällä lyöty! Miksi ihmeessä tämä näyttää ihan eri sävyiseltä pullossa? Hirveää sumutusta, jos ostan lakan, oletan sen olevan pullon värinen! Eikö?! Lakka on kuvissani hieman oranssimpi, todellisuudessa se on punainen. Ihan saman värinen kuin villapaitani :) En tietenkään voi olla varma, että kaikkien tietokone- tai kännykkänäytöt toistavat värit samalla tavalla kuin omani, joten kaikki eivät ehkä huomaa kyseisiä sävyeroja. :P

On to the color! In the bottle, this looks like a really cute, pastel, darkish, pink. I put on the first coat, same color as in the bottle. I paint on a second coat, the color changed to a coral! I was pretty bummed by this. When I buy a nail polish, I expect it to look the same as in the bottle. I googled some swatches and this is how it's really supposed to be. Coral red. Just like my sweater below.


Essie - Camera:

 • Sävy Camera: Koralli, oranssihtava punainen. Eri väri kuin pullossa, todella hämmentävää. Kuivuu nahkamaiseksi, ei samanlaista kiiltoa kuin päällyslakalla.
 • Peittävyys: Peittää jo yhdellä kerroksella, mutta tarvitaan 2-3 kerrosta, jos ei halua tippien erottuvan.
 • Koostumus: Ei mitenkään hirveän paksua tai lirua. Tykkäsin, just passeli.
 • Levittyvyys: Levittyi hyvin, ei mitenkään erikoisen hyvin tai huonosti. Tykkäsin.
 • Suti: Yllä enemmän avautumista. Hirmuisen leveä, liian leveä pikkurillilleni, epätasaisesti leikatut harjakset, hankala hallita. En tykännyt.
 • Ostaisinko uudestaan? - Kyllä, jos omistaisin isommat sormet. :D Tätä leveää sutia ei tosin ole Essien Nourish Me aluslakassa, jonka saimme myös miittisponssina. 

Essie - Camera:

 • Color Camera: Coral, orangey-red. Different from the color in the bottle. Dries to a leathery finish. Not like a super shiny finish but a semi-matte/muted finish.
 • Opacity: Opaque with one coat but you need 2-3 coats if you don't want your tips to show through.
 • Consistency: Not too thick or runny. I liked it very much.
 • Application: Not difficult or super easy but in the end, I liked it.
 • Brush: Hated it ! More comments above. Too wide for my nails.
 • Would I buy again? - Yes, if I had bigger fingers. We got also Essie Nourish Me-base coat as a gift from Loreal, and it has a regular size brush which I like a lot more.

Auringonvalossa, päällyslakkana INM Out the Door Hologram Gold eli kultahologrammi-pikakuivattaja.
In sunlight with topcoat INM Out the Door Hologram Gold.
Varjossa, päällyslakkana INM kultaholopikakuivattaja.
In the shade with topcoat INM.

Ja loppuun vielä muistutus:
Elkäähän unohtako äänestää, sillä tänään päättyy PinkkiPantterin kynsikisa klo 20! ;)
Don't forget to vote for the best nails in your opinion in PinkkiPantteri's nail competition

2 kommenttia:

 1. Tää on jotenkin hämärä. Laitoin näet ensin oranssien laatikkoon, sitten siirsin pinkkien joukkoon jossa se on vieläkin. En ole lakannut tällä. Itse tykkään Essien leveästä sudista mutta jos on pienet kynnet, niin onhan se varmasti liian leveä. Hoitolakoissa onkin aina kapeat sudit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis ... !!! Olin ihan wtf tän värin kanssa! :P Lakkasin viel pimees verhot kii (katoin leffaa), eli en ees eka tajunnut tätä värihämäystä! Mä aina ennen ihmettelin, et miks on olemassa ohuita suteja, kun OPIn leveet on niin ihanat. Mut NYT mä ymmärrän :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...