23.7.2013

Tuotearvostelu: Aubrey Organics Silken Earth Translucent Base

Aubrey Organics* on rantautunut Suomeen! :) Sain testiin Silken Earth Translucent Base*-puuterin sävyssä Beige. Aubrey Organics on sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki (mm. BDIH), joka ei testaa eläimillä (Leaping Bunny), ja heiltä löytyvät myös monia tuotteita vegaaneille. Olen jo pitkän aikaa halunnut kokeilla tätä merkkiä, ja tarvekin minulla oli, nimittäin loppuneet mineraalipohjat. Tästä innostuneena päätin kysäistä yritykseltä testereitä, joita voi kysellä yhteydenottolomakkeella*, mutta testerin sijaan minua odottikin iloinen yllätys postissa: täysikokoinen tuote! :D 

Puuteri on todellakin translucent eli läpinäkyvää. Tämä ei käy mineraalipohjan korvikkeeksi, mutta kiinnittää meikin todella hyvin. Yritin ottaa tästä swatch-kuvia käsivarsieni sisäpuolilta, mutta nekin ovat kaikessa vaaleudessaan niin tummat, ettei mitään eroa näkynyt. Sävyjen kanssa ei siis tarvitse pelätä, etteikö jokin sävy sopisi ja ainahan voi kysellä testereitä. :) Jos emmit kahden sävyn välillä, neuvoisin ottamaan vaaleamman, sillä meikkiä on paljon helpompi tummentaa, esim. varjostuksilla, kuin vaalentaa.

Mistä mä aloittaisin, saanko reivaa? :D Tää tuote on melkein täydellinen. Tämä pitää minut pisimpään mattana kaikista puutereista, mitä olen testaillut, eikä se tunnu yhtään kuivalta tai pakkelimaiselta ihollani. Päinvastoin, ihoni on miellyttävän tuntuinen, suorastaan silkkinen, mutta silti mattainen! Pakkelinaama-lookia ei saa vaikka puuteria lisäisi montakin kertaa päivässä. Tosin kyseinen tarve on vähentynyt huomattavasti tämän puuterin käytön myötä! Kaiken kukkuraksi tuote tuoksuu miedosti kanelille, tekee hyvää iholleni ja on luonnonmukainen! :)

Kuva täältä*.
*Mainoslinkki

Ainoa miinus tuotteelle on pakkauksen mukana tuleva suti, joka on suurinpiirtein samaa kokoa Cliniquen Almost Powder-puuterin sudin kanssa. En osaa sanoa olenko saanut huonon yksilön vai ovatko kaikki mukana tulevat sudit näin epätasaisia. Noh, eipä sillä nyt niin väliä, kun en tykkää levittää puuteria tuollaisella littanalla sudilla (joka saattaa levittää meikkisi kaiken lisäksi!) vaan käytän mieluiten löysää ja isoa sutia, jolla homma hoituu huomattavasti nopeammin, ja meikkikin pysyy paikoillaan!


Ainesosa
Tehtävä
Muuta
Silk powder
Imee talia, kosteuttaa, mitäpä tää ei tekis!
Silkkijauhe. Eniten tuotteessa.
Copernicia cerifera (carnauba) wax
Parantaa levittyvyyttä.
Karnaubavaha. Paljon vähemmän tuotteessa, sillä tuote ei tunnu yhtään vahamaiselta vaikka levittyykin moitteettomasti. Tiesitkö, että copernica prunifera-lajikkeesta valmistettua karnaubavahaa käytetään esim.  karkkien päällystämiseen? :D
Tapioca starch*
Parantaa koostumusta ja imee talia.
Tapiokatärkkelys.
Lauroyl lysine
Hoitava, parantaa levittyvyyttä.
Kookoksesta saatava aminohappojohdannainen.
Cinnamomum zeylanicum bark powder*
Hoitava. Antaa tuotteelle ihanan miedon tuoksun!
Ceyloninkanelin kuoresta jauhettua jauhetta. Paljon turvallisempi kuin perinteinen kassiakaneli, joka sisältää myrkyllistä kumariinia.
Iron oxides
Tuo väriä ja peittokykyä tuotteeseen.
Rautaoksidit.
Aloe barbadensis leaf*
Aloe vera – ihmekasvi, pystyy öbaut kaikkeen.
Tässä ei mainita onko kyseessä extract, minkä olettaisin tämän olevan. Tuskin tähän on suoraan jauhettu aloe veran lehtiä…
Silica
Parantaa koostumusta ja väriä, imee rasvaa.
Piioksidi.
*Organic – en ole ihan varma saako tämän kääntää suoraan luomuksi suomen kielellä, koska eri maissa ovat eri vaatimukset koskien luomutuotantoa.


Miksi silkkipuuteri?

Olette varmaan kuulleet, että silkkiset vaatteet pitävät kosteuden poissa iholta sekä lämmittävät kylmillä säillä ja viilentävät, kun ulkona on kuuma. Sama juttu silkkipuuterin kanssa: se kykenee imemään talia itseensä ja kosteuttamaan ihoa riippuen ympäristön kosteus- ja lämpötilanvaihteluista. Silkkipuuteri siis mukautuu ihosi tarpeisiin, ja antaa sen hengittää. Muita silkkipuuterin ominaisuuksia ovat UV-suoja, vaikka tästä tosin en löytänyt mitään tarkkaa lukua. Yleensä mineraalipuutereilla, mihin silkkipuuteri ei tosin lukeudu, on noin SPF 8 aurinkosuoja johtuen micasta, ja sen luonnollisesta kyvystä heijastaa UV-säteilyä. Silkkipuuteri sisältää myös aminohappoja, antioksidantteja ja proteiineja, pääasiassa fibroiinia. Nämä edesauttavat ihoa säilyttämään nuorekkuutensa. Esimerkiksi Kanebo/Sensai on alunperin aloittanut tekstiiliyrityksenä, jonka jälkeen se siirtyi pikku hiljaa kosmetiikkayritykseksi. Silloinen "johtaja" huomasi silkinkerääjien sileät kädet, mistä lähti ajatus käyttää silkkiä kosmetiikassa ikääntymisen estämiseksi ja jo ilmestyneiden ikääntymisen merkkien korjaamiseksi. Silkkiä käytetään monissa kosmeettisissa tuotteissa tuomaan myös silkkistä tuntua ja pehmeyttä tuotteisiin. Jos olette kokeilleet Kanebon/Sensain Silky Purifying Milky Soapia, tiedätte, mistä puhun! Jos ette, heti Stockalle läträämään! Se on maailman parasta kasvoputsia. :D Lyhyesti: silkki on ihmeellinen aine!


Silkkipuuteri vs ...

Vertailin puutereideni mattaustehoja, kerrostettavuutta ja yleistä toimivuutta sekä nestemäisen meikkivoiteen (Make Up For Ever HD Foundation) että mineraalimeikkien (Everyday Minerals) päällä. Testit toistin jokaiselle ainakin kolme (3) kertaa. Ihoni on tällä hetkellä superrasvoittuva. 

Kuvat täältä, täältä ja täältä.


Raaka-aine, joka imee talia
Silkkipuuteri
Talkki
Maissitärkkelys
Talkki
Kauan piti mattana / tunti
4 h
2 h
Ei tee mattaista jälkeä, mutta rasvattomana 1 h
1 h
Näkyykö iholla
Ei näy, todella hienojakoista puuteria.
Ei näy, sävy ehkä hieman liian vaalea ruskettuneelle iholleni.
Näkyy, liian iso partikkelikoko. Näytän siltä, että olen heittänyt jauhopussin naamaan.
Ei näy, mutta liian vaalea sävy (05 Medium).
Tekee
Mattaista jälkeä.
Mattaista jälkeä.
”Sunlight”-jälkeä. Jää mineraalimaisen kuulaan kiiltäväksi (ei kuitenkaan bismuth oxychloride-shimmeriseksi), jossa on kuin ”jauhoa” naaman päällä.
Semi-matta lopputulos.
Voiko lisätä päivän mittaan
Voi.
Aika järkky maski-pakkelinaama-look.
Voi.
Semi-pakkelinaama-look.
Jättää ihon
Ihanan silkkisen ja kosteutetun tuntuiseksi.
Kuivahko fiilis.
En osaa päättää meneekö kuivahkoksi vai ihan mukava-fiilis.
Pehmeä, mukava fiilis.
Hinta
29,50 €
noin 40 €
$12,99 = 10 €
30-40 €
Paino / gramma
21 g
10 g
10 g
10,2g


Yhteenveto:

Ja nyt tahdon jakaa Teidän kanssanne elämää mullistavan asian! Tiedättekö tuon valkoisen tarralappusen, joka on puuterin reikien päällä? Sitä EI kuulu repiä irti missään nimessä! Jos olet kuitenkin jo näin tehnyt, olet varmasti saanut nauttia ihanista puuteripöllähdyksistä ja puuterisotkusta laukussa, meikkipussissa, vaatteillasi, pöydillä, joka puolella. Voit korjata tilanteen heiluttelemalla purkkiasi vaakatasossa edestakaisin niin kauan, kunnes puuterit ovat menneet takaisin säiliöön reikien läpi. Tämän jälkeen teippaa reiät ja puhko pari reikää. Oikean reikien määrän saa vain kokeilemalla. Esimerkiksi Everyday Mineralsien kanssa puhkon 2-3 reikää, mutta tämä Aubrey-puuteri tarvitsee 4-6 reikää. Mutta mistä osaan puhkoa oikeasta kohtaa reiän, kun valkoinen tarra ei olekaan läpinäkyvä?! Raaputa kynnelläsi reikien paikat esiin, ja eikun puhkomaan! :) En itse tajunnut tätä heti, siksi valkoinen tarrani on hieman puhkotun näköinen keskeltä, missä ei ole reikiä lainkaan. 


Plussat:
+ mattainen jälki
+ pitää parhaiten mattana, kun vertaa MUFEen, EM:n tai Cliniqueen
+ ei jää näkymään iholle "jauhon" tavoin
+ jättää ihon ihanan pehmeäksi, silkkiseksi ja kosteutetun tuntuiseksi
+ silkkipuuteri tekee ihmeitä iholle! 
+ kosteuttaa, pitää mattana ja antaa ihon hengittää; nuorentavaan vaikutukseen en osaa ottaa kantaa...
+ tuoksuu todella miedosti kanelille, mutta tuoksu ei jää leijailemaan kasvojesi ympärille
+ voi lisätä pitkin päivää ilman pakkelinaama-efektiä
+ luonnonkosmetiikkaa (mm. BDIH)
+ eläinkokeeton

Plusmiinus:
+- haalea väri -> ei toimi yksinään, ellei omaa tasaväristä ihoa, toisaalta oikean sävyn valitseminen ei ole niin tarkkaa
+- korkea hinta, mutta tavaraakin tulee paljon; toiseksi halvin grammahinta vertailussani

Miinukset:
- olettaisin, ettei ole vegaaninen, sillä silkki tulee todennäköisesti silkkitoukista eikä synteettisesti koeputkesta
- huono suti, joka tulee mukana

Ostaisinko uudestaan?
Kyllä! :)


Jos Teillä on hyviä puuterisuosituksia tai muuten vaan kivoja tuote-ehdotuksia, niitä otetaan mielellään vastaan! :)

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen kuuloinen tuote, pitääkin harkita tätä ihan todenteolla seuraavaksi puuteriksi!

  VastaaPoista
 2. Jep, tykkäsin tästä aivan hirmuisesti vaikkei tää ollutkaan sellainen kuin aluksi kuvittelin! :P

  VastaaPoista
 3. Mä revin mineraalimeikeistä aina ehdottomasti koko tarran irti. Käytän sitä niin suuren määrän, että menisi kopisteluun muuten hermo. Jos otan matkalle mukaan, laitan tilkkeeksi vanulapun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa! Kätsyy toi vanulappu! Oon myös huomannut, et alussa niistä rei'istä ei tuu niin paljon jauhetta, koska se on niin täynnä. Et pitää aina käyttää pari viikkoo ennen kuin sieltä tulee se rehellinen määrä... :P

   Poista
 4. Teippaa reiät!!! NEROKASTA!!! Menee heti kokeiluun, mulla on sitä puuterisotkua ympäriinsä....

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...