8.12.2013

Tuto: Ripsipermanentti kotona

Ripsipermanentti-tutoriaali kotona, vihdoin ja viimein sain tämän rustailtua! :) Kuten olen aikaisemmin maininnut, teen itse kotona ripsipermanentin, sillä ripseni ovat aivan toivottomat. Suorat, alaspäin sojottavat, ja ei, mikään taivutus ei pysy niissä. (Shiseidon taivuttimilla olen päässyt parhaimpaan tulokseen, Shu Uemurat eivät olleet muodoltaan yhtä hyvät silmilleni.) Täältä voi lukea vinkkini lyhytripsisten mascaroihin.


Ostan ripsipermis-aineeni aasialaisesta kemppariketjusta nimeltä Sasa. Verkkokaupassa Arezia Eyelash Perming Set maksaa $5,70. Heillä on yleensä ilmaiset postarit yli $39 tilauksille, tarjous on voimassa lähes jokaisena päivänä. Ripsipermanenttiaineita saa ostettua Suomesta kauneudenhoitoalan ammattilaisena/opiskelijana HairMailista noin... 70€ hintaan, jos nyt muistin oikein.


Paketti sisältää:

- vanupuikkoja
- permisaineen
- neutralointinesteen
- kapuloita 
- vanulappuja
Ja ohjeet englanniksi! Kolme käyttökertaa.


Työvaiheet:

1. Muotoile kapulaa pyöreämpään muotoon taivuttamalla päädyistä. Laita tahmea kapula silmiin. Leikkaan yleensä kapulasta pari milliä pois. Suosittelen ripsiliiman käyttöä kapulan kiinnittämiseen, sillä sen oma tahmaisuus ei yleensä riitä minulle. Ripsien asettelun kanssa kannattaa olla tarkkana. Nimittäin, jos jokin ripsistä sojottaa väärään suuntaan, se myös tulee sojottamaan väärään suuntaan seuraavat 4vk! Tässä ei kannata luistaa ;)2. Levitä permisainetta ripsiin vanupuikolla. Anna vaikuttaa 5-10 min. Annan vaikuttaa 8 min. Ohjeissa neuvotaan peittämään vanulapulla ja lopuksi huuhtelemaan. En ole tehnyt kumpaakaan, sillä dataan yleensä tämän ajan ja tarvitsen silmiäni siihen! :P Lasipipetin saa parhaiten rikki painamalla mustan pisteen kohdalta ja taittamalla, voimaa ei tarvitse paljoa.

3. Laita neutralointinestettä. Anna vaikuttaa 15 min. Peitä vanulapulla (okei, en oo tehnyt tätäkään vaihetta). Lopuksi huuhtele ja irrota kapula.Lopputulos:

Ilman ripsaria ja ripsarin kanssa.

Toivottavasti tästä oli hyötyä muillekin saman ongelman kanssa painiskeleville! :) Jos Teillä on tietoa, mistä muualta saisi tilattua ripsipermisaineita, olisin erittäin kiitollinen! 

8 kommenttia:

 1. Kiitos! : ) Ajattelin ihan ebaysta tilata jonkun permissetin, katsotaan onko sen jalkeen ripsia jaljella. o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla, miten käy! :D Kiva, että tykkäät! :)

   Poista
 2. Uskaltaiskohan sitä itse.. Levitätkö noi nesteet pumpulipuikolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, dippaus tohon lasipipetin geeliin ja sitten ripsille. :) Ton lasipipetin saa parhaiten rikki kun painaa siitä mustan pisteen kohdalta ja taittaa. Tarvitsee yllättävän vähän voimaa! Jos sulla ei ole herkkyyksiä ripsiliiman kanssa tai muitakaan silmäherkkyyksiä, niin ainahan sitä voi kokeilla! ;) Ei oo ainakaan pahan hintainen setti :P Ja jos sulle ei sovi, niin voin ostaa sulta ne ylimääräset! :D

   Poista
 3. Hei, en tiennyt että tälläisiä voi tilata itselle! Vähän pelottavalta kyllä kieltämättä tuntuu, mutta minun ripseni ovat myös mallia mahdottomat joten tämä olisi ihana. Tilaan todellakin seuraavan kerran kun sasassa on postaritarjoukset, meinaan viimeksi kun tilasin oli ilmaiset postit 19$ tilaukselle joten ei tarvinnut pelätä tullimaksujakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä sasassa oli ennen $19, mutta ovat tainneet nostaa tuota rajaa $39... :/ Mäkin löysin tän setin alunperin ihan sattumalta! :D

   Poista
 4. Jokainen kotipermiksestä innostunut voisi pysähtyä hetkeksi miettimään seuraavaa... Ovatko Aasiasta tilatut permisaineet täysin turvallisia, saisiko niitä myydä EU:ssa? Entä ovatko omat taidot kohdallaan, sillä ripsipermanentin teossa on _erittäin_ tärkeää, että ripset ovat suorassa eikä yhdetkään ripset ole päällekäin. Myös rullan koon valinnassa tulee ottaa huomioon ripsien pituus ja toivottava kaarevuus sekä vaikutusajan pituuden valinnassa ripsien paksuus. Monta asiaa voi mennä pieleen: ohuita, liian karrelle, vinoon ja päällekäin menneitä ripsiä ei sitten välttämättä pysty korjaamaan ammattilainenkaan... Suosittelisin siis mieluummin käymään kosmetologilla permaamassa ripset, lopputulos on ainakin taatusti onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilia, että toit esille hyviä pointteja! :) Luotan lukijoihini tässä asiassa. Uskon heidän kykenevän arvioimaan itse tuotteiden turvallisuutta ja toki testaamaan ensin aineita iholleen, esim. kyynärtaipeen sisäpuolelle.

   Vaikka jokin aine ei aiheuttaisikaan minulla reaktioita ja toimisi minulla moitteettomasti (olen tainnut permanentata omat ripseni nyt 9-12 kertaa kyseisellä Arezian setillä), se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö se voisi aiheuttaa jollain toisella allergisia oireita. Toisaalta sama riski koskee ihan kaikkia kosmeettisia tuotteita, kasvovoiteita, hiuslakkoja, suihkugeelejä, hammastahnoja, jne. Ihmiset ovat erilaisia ja reagoivat eri tavoin.

   Olen itseasiassa käynyt kosmetologilla ottamassa ripsipermanentin kolme kertaa elämässäni, joka kerta eri kosmetologilla, mutten ole kertaakaan ollut tyytyväinen lopputulokseen. Ripset ovat aina epämääräisesti sojottaneet ristiin rastiin eikä se nyt vaan näytä hyvältä mistään kulmasta katsottuna. Siksi päädyinkin tälläiseen tee-se-itse-ratkaisuun. :) Tällä setillä kapulan ja ripset voi asettaa uudestaan vaikka kolmekin kertaa, jos ekalla ja tokalla kerralla ei mene ihan putkeen. Kapuloita on paljon ylimääräisiä paketissa. Kosmetologilla käydessäni he ovat vain voivotelleet, etteivät ripseni nyt oikein asetu, minkä ymmärrän oikein hyvin. Ripseni ovat todella itsepäiset :D Sille ei vaan voi mitään enkä usko, että kosmetologini olisivat olleet taitamattomia asian suhteen. Kun itse tekee, saa juuri sellaista jälkeä kuin itse tahtoo ;) Paitsi ehkä hiustenleikkuun suhteen, mutta ei mietitä mun hiuskatastrofeja, haha :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...