23.1.2013

Täydellisen sävyn metsästys

Aaaaaaarrrrrrggggggggg kuinka monta kertaa olenkaan kironnut väärän sävyistä meikkivoidetta tai -puuteria! Puhumattakaan siitä, kuinka paljon rahaa menee hukkaan! Harvalla markettimerkillä meikkivoide kestää kauniina iholla paria tuntia pidempään. Olin äskettäin Egyptissä viikon, jossa rusketuin varmaan pari sävyä tummemmaksi, niinpä päätin kertoa teille, miten minä varmistan, että meikkini on oikeanvärinen ja sulautuu ihooni. :)

Minulla on kelta-oliivin (eng. golden-olive) sävyinen iho, kuten useimmilla aasialaisilla. NC30 ilman rusketusta, ja jossain NC40 mailla tumman rusketuksen kera. Jos meikissäni on yhtään punaista pigmenttiä, se korostuu ja saa minut näyttämään kirjaimellisesti pinkiltä possulta. Jos sävy on taas liian vaalea, näytän harmaalta kummitukselta. Nämä ovat yleisiä ongelmia tämän sävyisellä iholla. Yleensä hiustenväri on erittäin hyvä indikaattori ihonväristä. Punatukkaisilla tuppaa olemaan vaalein ihonsävy (eng. fair) , joka palaa helposti auringossa eikä rusketu laisinkaan. Blondeilla on myös vaalea ihonsävy (eng. light), ja he saattavat ruskettua. Bruneteilla puolestaan voi olla keskisävy (eng. medium), ja he ruskettuvat helpommin.

Lempparini on Everyday Mineralsin mineraalimeikki. Heillä on erilaiset koostumukset vastaamaan eri ihojen (rasvoittuva/kuiva) tarpeita, ja heidän värivalikoimansa on aivan uskomattoman laaja! Mineraalimeikki kestää kauniina ihollani helpostikin 12 tuntia, ja nämä purkit kestävät ikuisuuden käytössä! Omani ostin jo 4 vuotta sitten, mutta purnukka ei näytä vähentyneen yhtään. Kokeilin tuolloin myös Lily Lolon mineraalimeikkiä, mutten silloin löytänyt ihoani vastaavaa sävyä. En ole varma, jos he ovat lisänneet sävyjä tämän jälkeen. Mielestäni Lolo oli myös kuivakampaa kuin EM, minkä takia se ei levittynyt yhtä nätisti, varsinkaan talviaikaan. Suosin mineraalimeikkiä meikkivoiteen sijaan, koska se sopii niin kuiville poskilleni kuin rasvoittuvalle t-alueelleni. Mineraalimeikki ei myöskään tuki ihoani eikä aiheuta lisää finnejä.

Meikkivoiteet puolestaan korostavat kuivaa ihoa. Erityisesti nenänpääni tuppaa menemään kalansuomuille/liskoiholle kuivina hetkinä ja posket ovat karheita. Nestemäinen meikkivoide vain pakkautuu ihon rakoihin korostaen tätä kaikkea, se on aivan kamalaa! Pelkkä aiheesta kirjoittaminen aiheuttaa vilunväristyksiä selkäpiissäni! Sitäpaitsi, meikkivoiteen "vesiosat" saattavat talvisin jäätyä kasvoille, mikä kuivattaa kasvojen ihoa entisestään. Jos mineraalimeikki jää hieman karhean näköiseksi levityksen jälkeen, pikainen kasvoveden suihkutus kuiville kohdille korjaa homman hetkessä! Kantsii tosin muistaa antaan kasvoveden imeytyä ja haihtua kunnolla iholta ennen kuin menee ulos, ettei kasvot jäädy!

Kun menen kauppaan ostamaan uutta meikkipohjaa, pyydän myyjiä aina laittamaan meikkiä kaulalleni, koska kasvojeni iho, johtuen happokuorinnoista, on aina paljon vaaleampi kuin kaulani iho. Kysyn myös, jos heillä olisi antaa testereitä kotiin testattavaksi. Kauppojen valot, riippumatta siitä ovatko ne LED tai hehkulamppuja, vääristävät aina ihonsävyä. Tämän takia testaankin mielelläni vielä kotona luonnonvalossa, että sävy on varmasti kaulani värinen. Jos heillä ei ole antaa testereitä, pyydän myyjiä laittamaan kaulaani meikkivoidetta sipaisu. Kotiin päästyäni menen heti partsille tsekkaamaan tilanteen peilin ja luonnonvalon avulla. :)

Tässä swatch-kuviani Egyptin reissun jälkeen.
 Salamalla:
 Ilman salamaa:
 
EM Light Olive: selkeästi liian vaalea. Tämä on tavallinen talvisävyni ilman rusketusta.
EM Golden Medium: Liian vaalea edelleen. Välisävyni, kun Light Olive on liian vaalea ja Olive Medium on liian tumma.
EM Olive Medium: Oikea sävy ruskettuneelle iholleni!
EM Sandy Olive: Hieman liian tumma. Tätä käytän varjostuksiin.
Schrammek BB Honey: Liian punainen.

Mitäs piditte? Onko teillä ollut meikkikatastrofeja väärän sävyisten pohjien kanssa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...