24.1.2013

Stamping with water based nail polish

Päätin kokeilla leimailuja DRK-A-laatalla ja vesipohjaisilla lakoilla. Sain yllättyä aikamoisesti! Oletin tämän olevan aika samanlaista kuin tavallisilla kynsilakoilla, mutta...

So I decided to try stamping with water based nail polishes but, unfortunately, it didn't turn out like I'd hoped...

Suncoat Girl: Sunflower
Keeki: Blue Raspberry Punch
Keeki: Grape Soda
DRK-A plate

Vesipohjaiset lakat käyttäytyivät ihan eri tavalla kuin perus-kynsilakat! Ensinnäkin vesipohjaiset lakat eivät kuivuneet ja muodostaneet kalvoa kuten tavalliset kynsilakat vaan ne pysyivät märkinä! Tämä yllätti minut ihan täysin, sillä kynsillä vesipohjaiset lakat kuivuvat paljon nopeammin kuin tavalliset lakat. Noh, tämä kuivumattomuus ja kalvonmuodostuksen puute lakan pinnalla aiheutti kuvioiden suttaantumista. Samalla kuviolla stamperissa psytyi leimaamaan myös pariin otteeseen. Alhaalla sama kuvio, jolla olen leimannut kolme kertaa. Testeissäni tokasta leimauksesta tuli tarkempi kuva kynsille kuin ekasta. Peukku ja pikkurilli ovat leimattu tokalla, etu- ja keskisormi leimattu ekalla. Nimettömän lakka on puolestaan liian vaaleaa.

Water based nail polishes act completely different from regular nail polish! They don't dry or keep their shape which causes them to get smudged really easily. Another thing I noticed was that you can use the same stamp many times. In the picture below I've used the same stamp thrice. Since the second stamp has the clearest picture, I used it for my thumb and pinkie. My index and middle finger got the first stamps, and they're obviously more messy looking. The ring finger color, Grape Soda, is too light on top of the yellow Sunflower. 

2 kommenttia:

 1. Mie en ole vielä ehtinyt kokeilla tätä omillani, mutta oletin lopputuloksen olevan jotain tämmöistä. Mutta tuo on todellakin ihme, että ne eivät meinaa kuivua?! :O Itse ajattelin, että nimenomaan leimailu olisi vesipohjaisilla lakoilla vaikeaa juuri sen nopean kuivumisen takia.
  Itse oon säästäny vielä leimailuvälineet ja -lakat, sillä ajattelin, että jos joskus uskaltais kokeilla sellaista, että lakkais kynnet muuten vesipohjasilla, mutta pistäis leimat tavallisilla leimauslakoilla ja pari kerrosta vielä vesipohjasta päällyslakkaa päälle, niin pystyisinköhän olemaan ilman pahempia allergiaoireita? En tiedä, mutta se kokeilu jää hamaan tulevaisuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis... Vähän vaikee selittää, mutta ei tosiaan meinaa kuivua siitä pinnasta. Mutta toisaalta ihan sairaan vaikee putsata ton laattakuvion raoista! Jouduin kyllä hinkkaaman tovin jos toisenkin...

   Veikkaan, että leimaaminen normilakoilla pienissä määrin tuskin aiheuttaa hirveesti oireita, jos teet harvoin ja nopeesti. Siis niin, että joudut hengittelemään höyryjä mahdollisimman vähän. Muistaakseni sun silmät oireili? Tää oireilu tuskin johtuu siitä, että lakat on kynsillä vaan nimenomaan niistä höyryistä, jotka leijailee silmiin lakattaessa. Toivottavasti vesipohjainen lakka ei sotke leimailuja, ilmoittelethan miten käy! :P Tai sitten voit tosiaan hankkia ne akryylivärit ja tehdä niillä ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...