12.8.2013

Näin muokkaan kuviani - haaste

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?

4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!


1. Sain haasteen Shiny Nail Art -blogista ja Nailiaisonin Marlilta. Kiitos Teille! :)

2. Alkuperäinen eka, sitten muokattu.
Kuva on otettu olkkarissamme, valonlähteinä katosta roikkuva lamppu ja aurinkolamppu. Kamerana Canon EOS 60D, ja taisin käyttää ihan sitä peruslinssiä, joka tuli mukana. Aurinkolamppu on niin kirkas, minkä takia tausta näyttää kovin tummalta.

3. Käytän sekä Windowsin omaa eli jotain Microsoft Officen kuvanmuokkausohjelmaa sekä netistä löytyvää Pixlr.comia.

Käyn ensin systemaattisesti kaikki kuvat läpi ja poistan epäselvät yksilöt. Sen jälkeen rajaan eli croppaan kuvat Windowsin omalla ohjelmalla. Käyn kuvat uudestaan läpi ja heitän pois epäselvät yksilöt. Valitsen kuvista miellyttävimmän. Kokeilen yleensä Windowsin omaa "automaattista korjausta". Yleensä se onnistuu, joskus ei. Säädän kontrastia, valoisuutta, sävyä ja poistan tahranpoistotyökalulla röpelöisen näköiset kynsinauhat, lakkaroiskeet, koirankarvat, jne. Joskus lakka saattaa heijastaa niin hassusti, että se näyttäisi olevan täynnä valkoisia pisteitä, poistan tälläiset myös. Tämän kuvan kanssa croppasin, lisäsin kontrastia, valotin kuvaa ja säädin lakan värin oikeaksi.

Vien kuvan Pixlriin. Lisään vesileiman, jonka teen ihan vaan kirjoitustyökalulla. :P Toivoisin voivani käyttää Photaria, mutta läppärini ei tykkää siitä :( Seuraavaksi hankintalistalla olisikin Olympus PEN ja pöytäkone... :D Saatan siloittaa sormista vähän ryppyjä. Ne näyttävät näin läheltä tarkasteltuina aivan kamalilta vaikka olisin kuinka rasvassa uittanut! :P Löysin myös uuden työkalun Pixlristä: vibrancy. Se toi sävyihin eloa, aika hauska! Säädin sitä pikkuisen. Opin Shinylta, että kuvia voi myös tarkentaa eli sharpen. Olenkin aina ihmetellyt kyseistä työkalua! Tätä kuvaa katsoessani tajuan, että olisi pitänyt käyttää sitä! En tiedä mikä aurinkolampussa on, mutta jostain syystä kaikki koristeet, kuten tässä tapauksessa nuo pallerot, ovat hieman epäselviä! Mietin, että johtuuko tämä aurinkolampun värähtelystä/taajuudesta, mikä johtaisi tuollaiseen karsastus-peiliefektiin koristeiden kanssa?

Ensisijaisesti yritän aina ottaa hyviä kuvia. :) Tärkein tästä on säätää valkotasapaino oikeaksi. Tämän teen ottamalla kamerallani kuvan valkoisesta paperista siinä kohtaa, missä kuvattava käteni tulee olemaan. Sitten valitsen kameran asetuksista "säädä valkotasapainoa" ja valitsen tämän kuvan valkotasapainoksi. Tämän jälkeen sävyt ja kaikki on yleensä erittäin kohdillaan. :) Helpottaa huomattavasti, sillä olen todella noviisi säätämään kuvieni väritasapainoa tai muutenkaan tekemään kuvanmuokkausohjelmilla yhtikäs mitään! :P Silloin kun "aloitin" bloggaamisen, en edes croppaillut kuviani saatikka säätänyt yhtikäs mitään! :P Croppailun tarve tuli, kun opin muilta bloggaajilta, että useimmissa järkkärilinsseissä vaihtelee f-arvo. Eli kun linssillä zoomaa, f arvo suurenee! :( Täten olen luopunut kokonaan zoomailusta järkkärin kanssa.

4. Haastan
Pauliina / Nailpolishtastic
E-S / Embosnails
Petra / Viilankantolupa
Daniela / Nails1820
ja kuka vaan, joka tahtoo tämän tehdä! :)

2 kommenttia:

  1. Hih, hienoa että teit tämän haasteen! :) Hassua miten kaikilla on niin eri tavat muokkailla kuvia. Vielä hassumpaa, että opit multa jotain muokkaamisesta! :D Oon aina luullu, että oon ihan käsi siinä... :p Mutta jee, hienoa, että siitä munkin postauksesta on ollu jotain hyötyä. Tiedon jakaminenhan on parasta tässä bloggaamisessa :) Mä taas en oo tiennyt tuota zoomaus-juttua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Siis toi zoomaus-juttu on mullekin ihan uus! Oonkin aina ihmetellyt et miks monis linsseis annetaan se f-arvo esim. f 3.6-5.8 sen sijaan et se olis yks luku vaan! Mut laajakulmalinsseissä se f pysyy samana, meijän laajakulmas taitaa olla f 4.0 eli ei kovinkaan hyvä. Mielummin sit käyttää sitä kittilinssiä, kun siinä on parempi f. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...